Albire dentară Cluj Napoca

Albire dentară Cluj

Coroane dentare
Fațete dentare

Ce este albirea dinților?

inlay onlay Cluj, obturatii estetice

Albirea dinților sau albire dentară este procesul prin care dinții își recapată culoarea albă. Albirea este necesară atunci când dinții se ingălbenesc de-a lungul timpului.

În  clinica Dental Chic, albirea dinților ca și tratament de estetică dentară este realizată de catre medicul dentist și nu de către personalul medical de suport (igieniste, asistente medicale etc.). Asigurăm acest standard din respect pentru pacienții noștri și din dorința de a asigura condițiile optime desfășurării oricărui tip de tratament, precum și pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Albirea dintilor prin intermediul tratamentul profesional  realizat in clinica dentara este o modalitate simpla, dar de top, de a aduce culoarea dintilor la albul natural si ofera protectie maxima a tesaturilor cavitatii bucale pe parcursul sedintelor si dupa. Aceasta tehnica poate da rezultate chiar si in cazul in care coloratia dintilor este rezultatul tratamentelor cu diferite medicamente (tetraciclina, de exemplu).

 

Cât durează tratamentul de albire dentară și cât de mult se pot albi dinții?

inlay onlay Cluj, obturatii estetice

Rezultatele folosirii Lămpii cu Accelerator de Albire (ZOOM, BEYOND)  și al Albirii cu Laser sunt spectaculoase chiar după prima sedinta, efectul de deschidere mergând până la 8 – 14 nuanțe. Terapia se desfășoară într-o singură ședință, care include 3 aplicări succesive ale gelului de albire, cu o durată de 1 h – 1.5 h. În urma unei albiri dentare realizate corect în clinica stomatologică, de către medicul dentist, unde sedințele de albire sunt urmate de ședințe de fluorizare si desensibilizare, riscul afectării dentare este aproape inexistent

Cât timp durează efectele unui tratament profesional de albire dentară profesională?

Efectele albirii obținute cu lampa de albire durează între 6 luni – 2 ani, în funcție de igiena păstrată. Tratamentul presupune efectuarea numărului necesar de ședințe de albire până la obținerea efectului dorit. Pentru rezultate optime, echipa medicală recomandă la prima ședinta de albire realizarea unui tratament profesional de igienizare: detartraj cu ultrasunete, airflow si periaj profesional. Tratamentul de igienizare (detartaj, airflow, periaj, etc.) nu este inclus în prețul pachetului de albire. Vă invităm să consultați sectiunea Tarife Albire Dentară pentru mai multe detalii.

Ce produse putem folosi pentru a menține dinții albi cât mai mult timp?

Rezultatele albirii pot fi menținute prin folosirea produselor de igienă dentară special concepute pentru acest obiectiv. Consultă secțiunea produselor de îngrijire dentară de lux, care conțin paste de dinți speciale cu pulbere de diamant si aur  Swiss Smile,  pentru mai multe detalii.

Ce reprezintă albirea dinților ca și tratament de estetică dentară? Ce determină colorarea inestetică a dinților?

Albirea dinților este o procedură utilizată pentru a îndepartă colorațiile și petele de pe dinți, dar și pentru a deschide culoarea naturală a dinților, atunci când pacientul dorește acest lucru.

Culoarea dinților este dată de stratul de dentină, care transpare prin smalț. Cu timpul, anumite substanțe colorate (din cafea, ceai, vin roșu) pătrund prin smalț și se impregnează în dentină, de unde nu mai pot fi îndepărtate printr-un simplu detartraj.
Printre cauzele cele mai frecvente care determină apariția petelor se numară: consumul de cafea și de ceai, fumatul, anumite antibiotice, traumele dentare, fluorizarea excesivă.

În ce situații nu este eficientă albirea dinților?

Albirea dentară nu este eficientă in urmatoarele situații:

  • colorația maronie, dată de carie
  • colorația gri-albastruie, provocată de obturațiile din amalgam
  • fluoroza dentară
  • pe dinții cu implant dentar, pe care s-a construit protetic o coroana ceramica pe implant