Chirurgie dentară Cluj Napoca

Tratamente de chirurgie dentară Cluj Napoca

La clinica dentară Dental Chic îți oferim tratamente complexe de chirurgie dentară, fără disconfort sau îngrijiri speciale post-proceduri.

Cea mai întâlnită practică de chirurgie dentară este în cazul extracțiilor ce se realizează când un dinte este distrus și nu mai poate fi refăcut și salvat sau care să provoace complicații. Apoi, chirurgia dentară este baza pentru un implant dentar sau o punte dentară.

Proceduri de chirurgie dentară

tratamente dentare in rate Cluj

Procedurile de chirurgie dentară si orală sunt folosite în cabinetul nostru numai atunci când sunt necesare, fiind efectuate de medici specialiști. Este foarte important ca pacientul să respecte toate sfaturile primite de la medicul care a efectuat intervenția chirurgicală pentru a contribui la vindecarea căt mai rapidă a zonei respective.

Specialiștii noștri în chirurgie dentară pot rezolva chiar cazuri complexe precum: chisturile maxilare, granuloamele apicale, molarii de minte incluși sau semiincluși, caninii incluși, chiuretajul periapical și multe altele.

Medicii Clinicii Dental Chic vor încerca să reducă la minim cazurile în care vor efectua extracția dentară. În situația în care tratamentul endodontic (al canalelor dentare) nu poate fi realizat, exista metode care, în funcție de particularitățile locale, pot permite păstrarea dintelui pe arcada dentară prin utilizarea metodelor chirurgicale ajutătoare:

– chiuretajul periapical: curățarea țesuturilor patologice de la vârful rădăcinii;

– rezecția apicală: îndepărtarea vârfului rădăcinii, urmată de curățarea țesutului patologic din jurul rădăcinii dintelui;

– amputația radiculară: tehnica chirurgicală de îndepărtare a unei rădăcini, ce se folosește pentru conservarea unor molari la care una dintre rădăcini este irecuperabilă (prezintă un proces inflamator osteo-parodontal).

Aceste metode conduc la evitarea extracției, permițând conservarea si restaurarea dinților naturali pentru o perioadă indelungată de timp.

Tipuri de intervenții chirurgicale realizate

aparat dentar Cluj, Invisalign Cluj

Extracții dentare

 • extracția dinților monoradiculari (cu o rădăcină) sau pluriradiculari (cu mai multe rădăcini dentare) afectați de carii profunde, imposibil de salvat
 • Îndepărtarea prin extracție dentară a unui rest radicular (un rest dintr-un dinte care a suferit un traumatism dentar, fractură dentară și nu mai poate fi reabilitat protetic)
 • extracția dentară a unui molar de minte inclus (nu a erupt din gingie), semi-inclus (a erupt parțial din gingie) sau care a erupt complet

Implant dentar și tipuri de intervenții de chirurgie dentară pentru tratamentele de implantologie

 • inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare
 • adiție de os sau grefă osoasă, în cazul în care pacientul a pierdut o parte din densitatea osului natural; susține inserarea unui implant dentar și redă stabilitatea noului dinte pe arcadă
 • sinus lifting (ridicarea sinusurilor, pentru arcada dentară superioară)

Tratarea afecțiunilor parodontale

 • îndepărtarea chisturilor parodontale
 • chiuretaj subgingival în câmp închis și deschis
 • eliminarea pungilor și abceselor

Intervenții de chirurgie dentară pentru corecție și estetică dentară (chirurgie plastică gingivală)

 • gingivectomii
 • gingivoplastii

Ortodonție

Extracția dinților în scop ortodontic pentru reușita unui tratament ortodontic în cazurile de înghesuiri dentare pentru a face loc dinților să se remodeleze pe arcada dentară.

De asemenea, medicul specialist în chirurgie orală va apela la o intervenție chirurgicală.

Toate aceste tratamente pot fi realizate în sălile de intervenție din cadrul clinicilor DENTAL CHIC, sub atenta supervizare a medicului dentist coordonator, a echipei de medici anesteziști, prin sedare profundă (analgosedare) sau sedare conștientă.